postup přípravy

  1. Cukr i mléko prosejte.
  2. Marcipán zpracujete tak, že smícháte všechny ingredience. Takto zpracovaný marcipán pak dejte na pracovní desku, namočte si ruce v teplé vodě (bude se vám s hmotou lépe pracovat).
  3. Začneme hníst. Ze začátku se nebojte ruky namáčet až po zápěstí. Když hmota začne houstnout, už jejich velmi nenamáčejte.
  4. Podsypeme solamylem a dopracujeme. Vodu už zbytečně nepřidávejte.

Dobrá rada: Od maricpánu neodcházejte, ale soustavně s ním pracujte. Když ho necháte řekněme 5 minut stát, vzniknou vám v něm bílé fleky od mléka. Proto je třeba namáčet si ruce a hníst bez přestávky, dokud marcipán nebude hotový.

Marcipán můžete podle potřeby přibarvit potravinářským barvivem.

Zdroj:minibazar/Zdenka R