postup přípravy
- Cukr i mléko prosejte.
- Marcipán zpracujete tak, že smícháte všechny ingredience. Takto zpracovaný marcipán pak dejte na pracovní desku, namočte si ruce v teplé vodě (bude se vám s hmotou lépe pracovat).
- Začneme hníst. Ze začátku se nebojte ruky namáčet až po zápěstí. Když hmota začne houstnout, už jejich velmi nenamáčejte.
- Podsypeme solamylem a dopracujeme. Vodu už zbytečně nepřidávejte.
Dobrá rada: Od maricpánu neodcházejte, ale soustavně s ním pracujte. Když ho necháte řekněme 5 minut stát, vzniknou vám v něm bílé fleky od mléka. Proto je třeba namáčet si ruce a hníst bez přestávky, dokud marcipán nebude hotový.
Marcipán můžete podle potřeby přibarvit potravinářským barvivem.
Zdroj:minibazar/Zdenka R