Postup:

Nejprve je třeba uvařit krém, který je jedinou vařící částí dezertu. Bude tedy velmi rychle hotový. Většinu připraveného mléka (asi tři čtvrtiny) (400 ml) nalijte do hrnce. Přidejte krystalový a vanilkový cukr a promíchejte. Místo vanilkového cukru můžete použít také vnitřek vanilkového lusku.

Hrnec postavte na mírný oheň a zahřívejte mléko s cukrem. Občas zamíchejte, aby se cukr zcela rozpustil. Zatímco se mléko vaří, přidejte do zbývajícího mléka v samostatném hrnci vejce a vše společně prošlehejte. Poté do mléka a vajec přidejte pudinkový prášek a znovu prošlehejte. Jakmile uvidíte, že mléko dosáhlo bodu varu, okamžitě stáhněte směs z ohně, aby se nerozvařila.

Poté do tohoto horkého mléka nalijte směs mléka a vaječného pudinku a intenzivně míchejte, aby se směs nesrazila. Vraťte hotový pudink na plotnu a míchejte na mírném ohni. Míchejte, dokud nezhoustne, jak jste to již udělali u klasického pudinku. Důležité je míchat metličkou, aby nevznikaly hrudky. Pokud se hrudky vytvoří, zahřejte směs ponorným mixérem do krémové konzistence.

Po uvaření můžete pudink přendat do jiné (nekovové) nádoby, aby rychle vychladl. Během chladnutí pudink občas promíchejte. To nejen pomůže rychlejšímu vychladnutí, ale také zabrání vytvoření „pudinkové kůrky“. Zatímco pudink chladne, smíchejte změklé máslo a moučkový cukr o pokojové teplotě. Tyto ingredience vyšlehejte mixérem a po vychladnutí pudinku vmíchejte vyšlehané máslo do pudinkové směsi.

Připravte si zapékací misku nebo velkou mísu a na dno naskládejte máslem potřené sušenky. Pokapeme mlékem smíchaným s trochou rumu nebo kořením s rumovou příchutí. Spodní vrstvu můžeme pouze pokapat, ale sušenky v ostatních vrstvách můžeme rychle namočit do mléka. Spodní vrstva tak bude o něco pevnější a bude méně pravděpodobné, že se rozpadne. Spodní sušenky potřete krémem. Zarovnejte a přidejte další vrstvu sušenek namočených v mléce. Vrstvy střídejte, dokud nespotřebujete všechny ingredience.

Poté vychladlý krém vyšlehejte mixérem. Vzniklý krém rozetřete na poslední vrstvu sušenek.

Ozdobte kakaem, a strouhanou čokoládou a dejte do chladničky. Pro krásnější dort nebo pokud máte trochu více času, vložte dort do cukrářského sáčku bez krému. Pak celou vrstvu piškotů úhledně „pomačkejte“. Navrch dejte více krému a ozdobte. Bude vypadat luxusněji. Pokud chcete, můžete do vrstvy krému vtlačit tenké plátky banánu. Nejprve je však namočte do citronové šťávy, aby nezhnědly.