Příprava

V malém hrnci smíchejte dříve vychlazené mléko, mák, máslo a cukr. Všechny přísady musí být důkladně promíchány.

Poté jej za stálého míchání přiveďte k vaření. K ještě horké hmotě je třeba přidat krupici.

Je důležité přidávat po malých částech, aniž byste přerušili míchání. Po důkladném promíchání může být hmota odstraněna z pomalého ohně a ponechána pro zvětšení krupice. Bude to trvat přibližně 20 minut.

Ve druhém hrnci nebo misce smíchejte tvaroh, vejce a sůl. Celá věc musí být smíchána s mixérem, aby se z ingrediencí vytvořila hladká hmota.

V dalším kroku spojte obě hmoty a vše důkladně promíchejte mixérem.

Těsto a jeho příprava. 

Chcete-li udělat základ pro těsto, smíchejte a nakrájejte mouku, máslo, cukr a sůl. K tomu je vhodné použít nůž nebo mixér.

Vše můžete spojit také rukama, ale pamatujte, že díky teplu vašich rukou se máslo může začít tavit, což se nedoporučuje.

Dalším krokem bude příprava správného těsta.

K tomu použijte odnímatelnou formu na dorty. Jeho dno by mělo být vyloženo pergamenovým papírem a polovina připraveného základu pro těsto by měla být rozložena na papír a jemně hnětena.

Na takto připravené dno nalijte makovou tvarohovou hmotu a na dort položte druhou polovinu křehkého základu.

Připravené těsto vložte do trouby a pečte ho při teplotě 180 stupňů asi 50 minut. Doporučuje se, aby se horní část dortu pěkně červenala, ale samozřejmě se nehoří.

Upečený koláč nechte úplně vychladnout a poté ho vložte do chladničky pro další ochlazení. Po hodině můžete dort vyjmout z chladničky – je připraven k jídlu.

Zdroj:.bystragrazyna.pl