postup:

  1. Připravíme si formu na pečení o velikosti 23 x 33 cm. Vyložíme ji papírem. Troubu předehřejeme na 175 stupňů.
  2. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přidáme vodu, olej a nakonec i kakao. Jako poslední jemně vařečkou přimícháme ušlehaný sníh z bílků.
  3. Takto připravené těsto navrstvíme na plech a dáme péci po dobu cca 30 minut.
  4. Upečené těsto necháme vychladnout.
  5. Ve sklenici si smícháme 200 ml mléka se žloutky, moukou a bramborovým škrobem. Zbylé mléko dáme do hrnce, přidáme cukr a necháme ho rozpustit. Když máme cukr rozpuštěný, přidáme 200 ml mléka se žloutky, moukou a škrobem. Vaříme na mírném ohni za stálého míchání, dokud nedostaneme hustou hmotu. Hustou hmotu odstavíme, zakryjeme fólií a necháme vychladnout.
  6. Máslo utřeme s vanilkovým cukrem do pěny a postupně přidáváme po lžících žloutkovou hmotu. Nakonec přidáme likér a za stálého mixování spojíme.
  7. Připraven krém navrstvíme na vychladlé těsto a odložíme do chladničky nejméně na půl hodinu.
  8. Připravíme punč. 3 lžičky silné kávy zalijeme horkou vodou (cca 200 ml), přidáme cukr.
  9. Sušenky namočíme v připravené kávě a poklademe je na krém. Posypeme kakaem.
  10. Na vrch vyšleháme smetanu s cukrem a ztužovačem. Ozdobíme kakaem. Dáme do lednice ztuhnout, nejlépe na celou noc. Nakrájíme úhledné řezy a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: z-milosci-do-slodkosci.blogspot.com