Polevu připravíte z těchto ingrediencí:

  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 200 gramů horké čokolády
  • 50 ml mléka
  • sekané ořechy na ozdobu

A samozřejmě čerstvé oloupané banány.

Příprava dezertu

Dezert se připravuje postupně, tedy od korpusu po polevu a to takto:

  1. Nachystejte si hranatý plech a vymažte jej máslem.
  2. Těsto připravíme tak, že nejdříve smícháme mléko, cukr a olej odměřené na korpus.
  3. Jakmile je směs hladká, přidáme prosátou mouku a ostatní ingredience a umícháme řídké těsto, které následně vylejeme a rozprostřeme na vymazaný plech.
  4. Pečeme v troubě předem vyhřáté na 180 °C, dokud korpus nezezlátne. Zda je zcela upečený, vyzkoušíme špejlí. Poté jej z trouby vyjmeme a necháme vychládnout.
  5. Krém se připravuje tak, že smícháme všechny připravené ingredience s výjimkou práškové smetany ke šlehání a na plotýnce pak směs za stálého míchání zahříváme do hladkého hustého pudingu.
  6. Do vzniklého pudingu zašleháme práškovou smetanu a rozprostřeme jej rovnoměrně na korpus.
  7. Na krém vyskládáme oloupané banány a připravíme polevu.
  8. Do misky si připravíme nalámanou čokoládu.
  9. Smetanu ke šlehání ohřejeme a nalejeme na připravenou čokoládu, abychom ji roztopili. Za stálého míchání přidáme mléko a zpracujeme na homogenní směs. Následně přidáme nasekané ořechy.
  10. Polevou přelejeme krém a banány tak, aby byla celá plocha dezertu pokrytá.
  11. Dezert pak můžeme nechat ztuhnout na vzduchu nebo v lednici.

Zdroj:prosvet