Polevu připravíte z těchto ingrediencí:
- 200 ml smetany ke šlehání
- 200 gramů horké čokolády
- 50 ml mléka
- sekané ořechy na ozdobu
A samozřejmě čerstvé oloupané banány.
Příprava dezertu
Dezert se připravuje postupně, tedy od korpusu po polevu a to takto:
- Nachystejte si hranatý plech a vymažte jej máslem.
- Těsto připravíme tak, že nejdříve smícháme mléko, cukr a olej odměřené na korpus.
- Jakmile je směs hladká, přidáme prosátou mouku a ostatní ingredience a umícháme řídké těsto, které následně vylejeme a rozprostřeme na vymazaný plech.
- Pečeme v troubě předem vyhřáté na 180 °C, dokud korpus nezezlátne. Zda je zcela upečený, vyzkoušíme špejlí. Poté jej z trouby vyjmeme a necháme vychládnout.
- Krém se připravuje tak, že smícháme všechny připravené ingredience s výjimkou práškové smetany ke šlehání a na plotýnce pak směs za stálého míchání zahříváme do hladkého hustého pudingu.
- Do vzniklého pudingu zašleháme práškovou smetanu a rozprostřeme jej rovnoměrně na korpus.
- Na krém vyskládáme oloupané banány a připravíme polevu.
- Do misky si připravíme nalámanou čokoládu.
- Smetanu ke šlehání ohřejeme a nalejeme na připravenou čokoládu, abychom ji roztopili. Za stálého míchání přidáme mléko a zpracujeme na homogenní směs. Následně přidáme nasekané ořechy.
- Polevou přelejeme krém a banány tak, aby byla celá plocha dezertu pokrytá.
- Dezert pak můžeme nechat ztuhnout na vzduchu nebo v lednici.
Zdroj:prosvet