Příprava

Sběr voňavých lipových květů, které pak musíme trochu osušit na slunci. Poté do třílitrové zednické nádoby dejte dvě hrsti čerstvých lipových květů a přidejte 2-3 lžíce medu. Poté nakrájejte spolu se slupkou citron a naplňte láhev vodou.

Důkladně promíchejte, aby se med rozpustil rychleji. Sklenici zakryjte kuchyňskou utěrkou a položte na slunce (nebo alespoň na slunný parapet) po dobu nejméně 6-8 hodin. Pokud chceme ještě intenzivnější chuť, můžeme limonádu nechat na slunci po delší dobu, i po celý den.

Za jasného slunečního světla bude proces rychlejší než na místě, kde slunce přímo nesvítí.

Naplňte a odšroubujte citron, abyste získali silnější chuť. Poté ji vložte do ledničky a až vychladne, můžete ji sníst – chutná úžasně. Lipové květy lze také kombinovat se zeleným kořením, jako je máta, bazalka nebo tymián.

Zdroj:filantropikum.com