POSTUP

  1. Okurky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Mrkev ostrouháme a nakrájíme také na plátky.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Zelí zbavíme košťálu a nakrouháme na drobno. Papriku nakrájíme na nudličky.
  3. V míse smícháme sůl, cukr, pepř, bobkový list, kyselinu citrónovou a Borken.
  4. Nakrájenou zeleninu smícháme a přidáme i sypkou směs koření a soli. Nakonec přidáme ocet a vše promícháme. Necháme odpočívat 7 hodin.
  5. Zeleninovou směs pak vtlačíme do sterilizovaných sklenic na zavařování až po okraj a do každé sklenice dolijeme šťávu ze zeleniny a sklenice dobře uzavřeme.
  6. Nakládané zelí odložíme a necháme několik týdnů odpočívat. Po 5 týdnech si nakládané zelí můžete dát.

Zdroj:webnode.de