6. Měkké nohy

Vazelína je skvělá na péči o popraskanou pokožku obecně a pokud máte tento problém s pokožkou nohou, je pro vás vazelína tím pravým řešením. Rada si při aplikaci navléká ponožky, aby na pokožce vydržela co nejdéle.

7. K odstranění make-upu

Pokud máte citlivou pleť a reagujete na odličovače, je pro vás vazelína tím pravým řešením. Tento produkt nejen že nezpůsobí reakci, ale je také skvělý na odstranění make-upu, který se tak snadno nestahuje.

8. Po voskování

Vaše pokožka je po depilaci voskem zarudlá a podrážděná, namažte podrážděnou část vazelínou a nechte vstřebat. Zarudnutí velmi rychle zmizí.

9. Popraskané konce

Pokud jsou vaše vlasy na ostříhání připravené a pustíte je a nechcete měnit délku, vazelína je řešením. Konečky potřete trochou vazelíny, která popraskané konečky zdánlivě zakryje, dokud nebudete připravená na nový účes.

10. Skvrny od make-upu

Náhodou se ti podařilo potřít si oblečení rtěnkou. Naneste na skvrnu trochu vazelíny a rozetřete, skvrna okamžitě zmizí.

11. Skvrny od barvení vlasů

Obarvili jste si to, ale také jste si obarvili polovinu obličeje novou barvou vlasů. Naneste trochu vazelíny na potřísněná místa a lehce třete, dokud barva nespadne.

12. Nasazování náušnic

Pokud vás občas bolí nasazování a sundavání náušnic, namažte dírky trochou vazelíny a bolest zmizí.

13. Potiv BORA

S pomocí vazelíny si můžete sami vyrobit fantastický krém proti vráskám.

K čemu se ještě používá vazelína?

Vazelína zabraňuje poškození kůže větrem, zmírňuje lupénku, kožní alergie, horečky, ekzémy, hemeroidy, odstraňuje vši, používá se jako intimní lubrikant (to jistě znáte), k péči o mouchy, pohlavně přenosné choroby, zabraňuje krvácení z nosu, a může také zabránit vdechování pylu ze vzduchu, pokud je aplikován do nosních dírek.

Lze jej použít jako ochranný prostředek při lakování, aby se barva, lak, mastnota nebo olej nedostaly na pokožku nebo citlivou pracovní plochu. Dá se použít k odstranění žvýkaček z vlasů, k odstranění příliš těsných kroužků z prstu nebo k odstranění make-upu.

Zdroj: