Voda po jídle

Voda rovněž pomáhá při trávení. Dlouhou dobu si odborníci mysleli, že voda brání dobrému trávení. Tento mýtus je populární i mezi běžnými lidmi. Nedávné vědecké studie však prokázaly, že voda procesu trávení naopak napomáhá. Kromě toho, když po jídle vypijete sklenici čisté vody, živiny, které jste v jídle přijali, se budou rychleji a lépe vstřebávat do těla a tělo dokáže přijatou energii lépe využívat.

Jak to tedy je? Obě možnosti mají něco do sebe a proto neuděláte špatně, pokud se napijete před a i po jídle. Pitná voda je užitečná a potřebná a to, kdy budete pít, záleží jen na vás.

Neexistuje žádné pravidlo kdy a kolik vody pít. Každý člověk má v sobě zabudované něco, čemu se jinak říká také žízeň, což je signál vyslán z mozku, který říká, že je třeba doplnit tekutiny.

Ostatní poučky o vodě jsou jen mýty, které si člověk zřejmě vymyslel. Pokud budete přijímat dostatek vody, budete vždy v dobré kondici, budete mít dobrou náladu a poděkuje vám i vaše tělo, mozek, vlasy, pokožka, ale i nehty.

Sledujte nás na Facebooku

https://www.facebook.com/P%C5%99%C3%ADroda-je-l%C3%A9k-1597975057187190/?fref=ts