Postup:

Do hrnce si dáme Heru, zalijeme vodou.

Přivedeme k varu, aby se nám tuk úplně rozpustil.

Když je tuk rozpuštěn, odstavíme ze sporáku.

Přimícháme 150 g hladké mouky, přičemž vypracujeme dohladka.

Potom přidáme špetku soli a chviličku těsto ještě na mírném ohni za stálého míchání zahřejeme.

Těsto necháme vychladnout.

Můžeme si pomoci studenou vodní lázní, do které ponoříme hrnec s těstem, abychom urychlili chladnutí.

Herou si vymažeme dva plechy a do misky si rozklepneme 6 vajec.

Když nám těsto úplně vychladne, zapracujeme do něj mixérem vejce.

Když je těsto naprosto hladké, rovnoměrně ho natřeme na plechy a uhladíme.

Troubu si nastavíme na horní i spodní ohřev na teplotu 200 °C.

Vložíme plech s těstem a pečeme přibližně 23 minut (čas je orientační, jelikož každá trouba peče jinak).

Ihned vložíme i druhý plech a také upečeme.

Nyní si připravíme krém.

Do hrnce si nalijeme půl litru mléka, vanilkový cukr, 120 g hladké mouky.

Vše spolu pořádně utřeme, aby nám nezůstaly žádné hrudky.

Přidáme ještě 140 g moučkového cukru a za stálého míchání přivedeme k varu.

Mícháme do zhoustnutí.

Potom dáme opět hrnec do vodní lázně se studenou vodou, aby nám krém rychleji vychladl.

Přidáme změklé máslo a vyšleháme ručním mixérem.

Ochutnáme, jestli je krém dost sladký a podle chuti přidáme ještě cukr a také rum.

Takto připravený krém rovnoměrně rozetřeme na jeden plát upečeného těsta, ze šlehačkové smetany si vyšleháme šlehačku.

Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu.

Čokoládou polijeme krém a odložíme do chladu, aby ztuhla.

Mezitím si nakrájíme druhý plát na velikost zákusků.

Na plech s těstem, krémem a čokoládou navrstvíme i šlehačku.

Přiklopíme kousky nakrájeného plátu a polijeme rozehřátou čokoládou.

Dáme vychladit na několik hodin nebo nejlépe na noc a můžeme podávat.

Dobrou chuť!

Video návod: