Postup:

Vložte tymián do sklenice, přiklopte ji a přidejte tolik medu, aby dosáhl horního okraje sklenice. Když se tymián a med nechají dva týdny stát, vytvoří prospěšné složky v tymiánu a antioxidanty v medu velmi silné přírodní antibiotikum.

Doporučuje se konzumovat čajovou lžičku přírodní směsi třikrát denně, před jídlem. Je důležité počkat osm hodin mezi poslední dávkou dnes a první dávkou následující den. Bez ohledu na to, jak je tymiánový med lahodný, neměl by se užívat v nadměrném množství!

Zdravotní výhody tymiánového medu

– nejrychleji působící a nejsilnější přírodní energizér, posiluje nervový systém a celé tělo;

– také hraje důležitou roli při udržování endokrinní rovnováhy;

– zbavuje vás infekcí, příznivě působí na trávicí systém, dýchací cesty, zdraví pokožky a sliznic;

– stimuluje trávení a metabolismus, podporuje střevní trakt a rychlé odstraňování toxinů z těla;

– příznivě působí na zdraví srdečního svalu.

Glukóza se rychle vstřebává do krve, ale fruktóza, která se vstřebává pomaleji, udržuje koncentraci cukru konstantní. Proto med nezvyšuje hladinu cukru v krvi nad úroveň prospěšnou pro tělo. Med je také užitečný pro děti a je snadno stravitelný, proto se doporučuje zahrnout jej do stravy.

Může být konzumován i během těhotenství, působí jako mírné sedativum a přispívá ke správnému vývoji plodu. Vzhledem k antibiotickým vlastnostem medu s vnější aplikací se také projevuje ranami a popáleninami. Je to účinný zvlhčovač a změkčovač pokožky používaný v kosmetice a jako obličejový zábal. Z tohoto důvodu je med vhodný i pro ty, kteří dodržují dietu nebo mají problémy s nadváhou, pro ty, kteří jedí trochu medu na konci jídla nebo jsou odděleni mezi jídly. Med je účinný i pro sportovce, protože během několika sekund naplní tělo energií.