Pokud jsme vám tímto videem pokazili chuť k jídlu, tak se předem omlouváme. Uvedený příklad ukazuje na to, jak důležitá je hygiena, včetně hygieny uší.

Proč se vytvořily v uchu takové nechutné usazeniny?

Příčinou vytvoření se takových velkých usazenin mazu a špíny v uchu uvedené ženy bylo  časté používání ušních sluchátek .

Podobně jako váš nos či líce, iv uších se nacházejí póry a mazové žlázy ,  které produkují malé množství oleje, aby byla pokožka mastná a nevyschla.

Možná si teď myslíte, že něco takového by se vám stát nemohlo. Jak však vidíte na videu, černé tukové tečky se mohou stát poměrně velkým problémem v případě, že zanedbají.

Tipy lékaře na prevenci tukových usazenin v uších

Abyste zabránili vytvoření podobných usazenin jak jste viděli ve videu, lékaři doporučují tyto věci:

  • uši si myjte vždy, když se sprchujete
  • nenoste ušní sluchátka velmi dlouhou dobu
  • pravidelně čistěte ušní sluchátka, aby se na nich neusazoval prach a maz
  • zvažte nad tím, že místo sluchátek do ucha budete používat sluchátka na uši
  • čistěte si také mobilní telefon od mazu a špíny, neboť i ten si často přikládáte na uši

Jak čistit ušní sluchátka

Na závěr vám doporučíme ještě pár rad, jak si čistit ušní sluchátka tak, abyste je nepoškodili:

1. Předtím, než sluchátka začnete čistit, přesvědčte se, zda na nich není vrstva usazeného prachu. V takovém případě použijte nejprve suchou kartáček na jeho odstranění.

2. Na vlhké čištění použijte směs mýdla a trochu vody, abyste vytvořili pěnu. Jelikož sluchátka jsou malé, vůbec nebudete potřebovat hodně. Pěnu naneste pomocí látky nebo bavlněného tamponu a sluchátka takto vyčistěte.

3. Pokud mají sluchátka gumičky, dejte je dolů a očistěte je zvlášť.

4. Nikdy sluchátka nečistěte přímo vodou nebo jejich nebodaj nenamáčejte do vody. Jelikož jde o elektroniku, mohli byste je tímto zničit.

5. No a samozřejmě sluchátka čistěte pouze když budou odpojeny od zařízení. Jinak by je i kapka vody nebo pěny mohla zkratovat.

6. Po vyčištění je dobré jejich také pro jistotu nechat nějaký čas odstát. To aby se odpařila voda, pokud se do nich náhodou trochu z ní během čištění dostalo

Zdroj.somzena