Nabízejí falešné proteiny a vitamíny na černo

Internet je zaplaven reklamami nabízejícími různé doplňky stravy, v čele jsou sportovci. Průzkum pouhých 17 facebookových stránek jednoho z oficiálních distributorů odhalil, že je nabízeno až 3020 neregistrovaných doplňků.

  • Proto byste si měli přečíst složení každého léku a poradit se s lékaři. Nebezpečné je především užívání doplňků stravy, které napomáhají náladě, protože vše, co působí na psychiku, může mít opačný účinek. Je to prostě zločin proti sobě samému.
  • Nikdo nechodí ke svému lékaři, aby se zeptal, zda je tento produkt bezpečný. Lidé si ani nekontrolují, jestli některý z těch vitamínů potřebují, a hrají si se svým zdravím. Proto je velmi důležité obnovit důvěru v medicínu a opět „oživit“ rodinné lékaře.

Lékařka vysvětluje, že je možné, že některé doplňky trochu zlepšují naši imunitu, ale že například vitamín C rozhodně nikoho nevyléčil.

  • Rostliny z Amazonie procházejí pouze hygienickou a bakteriální kontrolou. Jako houby po dešti rostou bylinné lékárny, které nabízejí lahve s ruskou, americkou a čínskou vodou. Někteří mohou zažít placebo efekt, ale většina žije v klamu, že jsou zdraví, protože berou doplňky stravy – dodává.

Dr. Grujičić se domnívá, že by bylo nejlepší otestovat všechny doplňky, které jsou v prodeji, ale že je to velmi drahé.