Zábaly proti bolesti svalů a kloubů

Podle instrukcí čínských a mnoha dalších alternativních lékařů se alobal používá za účelem léčby při zevní terapii.

Touto léčbou je možné ulevit od mnoha neduhů, jako jsou bolesti šíje, zad, paží, nohou a kloubů. Je účinný také při ischiasu, revmatoidní artritidě, dně, bolestech paty (trnění paty). Bylo prokázáno, že zmírňuje bolest pooperačních jizev.

Aplikace: Přiložte alobal na bolestivé místo a zafixujte obvazem nebo náplastí. Nechte působit celý den nebo přes noc. V případě bolesti ruky, lokte, kolena, nohy nebo prstu můžete fólii končetinu zcela obtočit a také zajistit obvazem, náplastí nebo obyčejnou lepicí páskou. Terapii provádějte v období 10-12 dnů, poté je nutné udělat pauzu 1-2 týdny. Pokud příznaky přetrvávají, můžete léčbu zopakovat.

Léčba proti chřipce a nachlazení

Hliníková fólie může být vynikajícím spojencem v boji proti infekcím. S ošetřením alobalem překonáte i silné nachlazení během pár dní, a to bez zbytečného užívání škodlivých léků.

Protizánětlivou léčbu byste měli provádět následovně:

Omotejte fólii kolem chodidla v 5-7 vrstvách a mezi každou vrstvu fólie položte bavlněnou látku nebo papír. Tento obklad nechte působit asi hodinu a poté jej sundejte. Po 2 hodinách nasaďte nový obklad a nechte hodinu působit. Následuje druhá dvouhodinová přestávka a poté aplikujete poslední, třetí obklad. Léčba trvá sedm dní.

První pomoc při popáleninách

Bolest způsobená popálením ohněm, horkou vodou, olejem, párou a jinými tekutinami a oleji velmi úspěšně zmírní, pokud na popálené místo přiložíte nebo obalíte alobal.

Postup: Popálenou část těla vystavte na pár minut studené vodě. Není-li kůže poškozena, osušte místo čistým měkkým hadříkem. V případě poškození kůže použijte sterilní gázu a nejprve opatrně absorbujte vodu z rány. Po osušení rány naneste na postižené místo tenkou vrstvu masti na popáleniny. Zabráníte tak přilepení gázy k ráně.

Poté překryjte poškozenou část kůže suchým kouskem sterilní gázy. Odřízněte kus alobalu a položte ho přes bolestivou část kůže (pokud popálenina není otevřená) nebo přes gázu (v případě otevřené rány) a zajistěte páskou. Pokud se jedná o popáleniny na rukou nebo nohou, můžete alobalem omotat i končetiny. Nechte fólii, dokud bolest neustoupí.
Ochrana před poamputační (fantomovou) bolestí

Podle některých studií lze bolest, která nastává po amputaci končetiny (fantomová bolest), zmírnit pomocí hliníkové fólie. British Journal of Pain zveřejnil výsledky výzkumu provedeného na lidech s amputovanými částmi těla. Potvrdila, že ve skupině lidí, jejichž končetiny byly při ošetření zabaleny do alobalu, byla daleko menší bolest než ve skupině, kde tato terapie nebyla aplikována. Při tomto ošetření obtočte amputovanou část těla alobalem, zajistěte páskou a sejměte, až bolest odezní nebo zmizí.

Proti stopám nespavosti a únavy

Pokud chcete po probdělé noci vypadat svěže a odpočatě, zkuste uplatnit rady světoznámých vizážistů. Alobal nastříhejte na proužky, které pak dejte na pár hodin do lednice.

Umístěte zmrazené proužky na místa, která chcete osvěžit – obličej, tváře, oční víčka. Nechte je chvíli působit, dokud neucítíte, že se uvolnily.

Stopy po nespavosti, únavě a stresu, které jsou obvykle vidět na pokožce obličeje, by měly brzy zmizet.

Jakou stranu použít?

Názor na to, která strana fólie je pro tento typ aplikace dobrá, je v současnosti mezi odborníky rozdělen. Jedna část obhajuje toto použití: pro zahřátí a udržení tepla použijte světlejší stranu, dovnitř, přímo na pokožku.