Stručně řečeno, dva až tři dny před detoxikací jezte převážně ovoce a zeleninu a pijte hodně vody .

Začátek detoxikace těla vyžaduje očistu střev. K tomu je nejlepší udělat klystýr nebo vdechnout speciální projímadlo. Měli byste také pít hodně vody nebo bylinkových čajů. To může být únavné, ale také zásadní.

Podle toho, jaký druh detoxu chceme, si můžeme vybrat konkrétní produkty, které nám umožní očistit vybrané orgány, např. Ledviny nebo játra.

Ledviny.

Odborníci doporučují pít hodně ovocných smoothies a konzumovat jen ovoce ve velkém množství. Do nápojů je nejlepší přidat kurkumu, zázvor, petržel a dýňová semínka.

Játra.

Je zodpovědný za odstraňování toxinů z našeho těla, proto stojí za to postarat se o jeho správné fungování. Zde pomůže konzumace mrkve, granátových jablek, kurkumy, jablek, avokáda, řepy a zeleného salátu. Zelený čaj k pití.

Střeva.

Střevní detox je podporován konzumací jablečného octa, velkým množstvím ovoce nebo pitím zeleného čaje. Stravu byste měli obohatit o špenát, citron, avokádo, brokolici a chia semínka.

Slinivka břišní.

Aby se zlepšila jeho práce, doporučuje se jíst zelený salát, kiwi, ananas a citron denně.

Detoxikace těla podporuje cvičení jógy, která uvolňuje celé tělo, a návštěvy sauny, které urychlují proces odstraňování toxinů z těla.

Zdroj:krolowakuchni.pl