Na výrobu našeho zelného džusu budete potřebovat:

  • odšťavňovač
  • nůž
  • teplou vodu
  • 1 středně velké zelí
  • 1 polévkovou lžíci jablečného octa

Postupujte následovně:

1) Překrojte zelí na dvě poloviny. Z první vyrobíte džus, druhou si odložte na později.

2) Napusťte do hrnce nebo umyvadla teplou vodu, přidejte jablečný ocet a ponořte do roztoku zelí. Nechte to odstát 10 minut, aby se zelí očistilo od postřikových látek.

3) Po očištění  pokrájejte zelí na menší kousky a ty ještě jednou propláchněte ve studené vodě.

4) Vložte zelí do odšťavňovače a odšťavněte.

Nejlepší je vždy čerstvě odšťavěný džus. Pokud byste ho nedopili, zbytek uskladněte v ledničce, ne však déle než 4 hodiny.

užívání

Na konzumaci zelného džusu neexistují omezení. Užívejte ho podle potřeby.

Pro prevenci se doporučuje vypít 1 sklenice (2 dcl) zelného džusu denně před snídaní nebo před obědem.

V případě onemocnění střev, žaludku nebo rakoviny zvyšte dávku na 2 až 3 sklenice denně.

Větší množství zelné šťávy může vyvolat nadýmání. V takovém případě denní dávku snižte.

Sledujte nás na Facebooku

https://www.facebook.com/P%C5%99%C3%ADroda-je-l%C3%A9k-1597975057187190/?fref=ts