Na výrobu našeho zelného džusu budete potřebovat:
- odšťavňovač
- nůž
- teplou vodu
- 1 středně velké zelí
- 1 polévkovou lžíci jablečného octa
Postupujte následovně:
1) Překrojte zelí na dvě poloviny. Z první vyrobíte džus, druhou si odložte na později.
2) Napusťte do hrnce nebo umyvadla teplou vodu, přidejte jablečný ocet a ponořte do roztoku zelí. Nechte to odstát 10 minut, aby se zelí očistilo od postřikových látek.
3) Po očištění pokrájejte zelí na menší kousky a ty ještě jednou propláchněte ve studené vodě.
4) Vložte zelí do odšťavňovače a odšťavněte.
Nejlepší je vždy čerstvě odšťavěný džus. Pokud byste ho nedopili, zbytek uskladněte v ledničce, ne však déle než 4 hodiny.
užívání
Na konzumaci zelného džusu neexistují omezení. Užívejte ho podle potřeby.
Pro prevenci se doporučuje vypít 1 sklenice (2 dcl) zelného džusu denně před snídaní nebo před obědem.
V případě onemocnění střev, žaludku nebo rakoviny zvyšte dávku na 2 až 3 sklenice denně.
Větší množství zelné šťávy může vyvolat nadýmání. V takovém případě denní dávku snižte.
Sledujte nás na Facebooku
https://www.facebook.com/P%C5%99%C3%ADroda-je-l%C3%A9k-1597975057187190/?fref=ts