V našem dnešním článku vám ukážeme recept na jeden ze světově nejoblíbenějších léků proti různým chorobám, včetně rakoviny tlustého střeva.
Používali ho už naši předkové a nadále se úspěšně používá. Jde o jednoduchý zelný džus.
Obsahuje mnohé prospěšné vitamíny a minerály jako jsou vitamin C, B6, K. Dále je bohatý na kyselinu listovou, vlákninu a několik silné antioxidanty.
Má navíc i antiseptické vlastnosti.
Za své účinky na řadu nemocí vděčí Sulforafanu a Glukosinolátu, které stimulují enzymatickou aktivitu trávicího systému a také podporují detoxikaci těla.
Právě sirnatá sloučenina Sulforafan se ukázala, že má silné protirakovinné účinky. Mnohé studie potvrdily, že zelí, ale i jiná brukvovitá zelenina, jsou nejlepšími prostředky na boj s rakovinou tlustého střeva.
Kromě toho vám zelný džus pomůže i s následujícími onemocněními:
- choroby jater
- rakovina prsu, vaječníků a plic
- poalkoholová opice
- chronický kašel
- artritida a bolesti kloubů
- dna
- záněty
- anémie
- žaludeční vředy
- a mnohé další
Kromě toho je zelná šťáva velmi přínosná při hubnutí, protože stimuluje metabolismus a spalování kalorií, zmírňuje zácpu a brání přeměně cukru na tuk.
Recept na zelný džus
Na výrobu našeho zelného džusu budete potřebovat:
- odšťavňovač
- nůž
- teplou vodu
- 1 středně velké zelí
- 1 polévkovou lžíci jablečného octa
Postupujte následovně:
1) Překrojte zelí na dvě poloviny. Z první vyrobíte džus, druhou si odložte na později.
2) Napusťte do hrnce nebo umyvadla teplou vodu, přidejte jablečný ocet a ponořte do roztoku zelí. Nechte zelí odstát 10 minut, aby se očistilo od postřikových látek.
3) Po očištění zelí pokrájejte na menší kousky a ty ještě jednou propláchněte ve studené vodě.
4) Vložte zelí do odšťavňovače a odšťavněte jej.
Nejlepší je vždy čerstvě odstavený džus. Pokud byste ho nedopili, zbytek uskladněte v chladničce, ne však déle než 4 hodiny.
užívání
Na konzumaci zelného džusu neexistuje omezení. Užívejte ho podle potřeby.
Na prevenci se doporučuje vypít 1 pohár (2 dcl) zelného džusu denně před snídaní nebo před obědem.
V případě onemocnění střev, žaludku nebo rakoviny zvyšte dávku na 2 až 3 sklenice denně.
Větší množství zelné šťávy může vyvolat nadýmání. V takovém případě denní dávku snižte.
Sledujte nás na Facebooku
https://www.facebook.com/P%C5%99%C3%ADroda-je-l%C3%A9k-1597975057187190/