V našem dnešním článku vám ukážeme recept na jeden ze světově nejoblíbenějších léků proti různým chorobám, včetně rakoviny tlustého střeva.

Používali ho už naši předkové a nadále se úspěšně používá. Jde o jednoduchý zelný džus.

Obsahuje mnohé prospěšné vitamíny a minerály jako jsou vitamin C, B6, K. Dále je bohatý na kyselinu listovou, vlákninu a několik silné antioxidanty.

Má navíc i antiseptické vlastnosti.

Za své účinky na řadu nemocí vděčí Sulforafanu a Glukosinolátu, které stimulují enzymatickou aktivitu trávicího systému a také podporují detoxikaci těla.

Právě sirnatá sloučenina Sulforafan se ukázala, že má silné protirakovinné účinky. Mnohé studie potvrdily, že zelí, ale i jiná brukvovitá zelenina, jsou nejlepšími prostředky na boj s rakovinou tlustého střeva.

Kromě toho vám zelný džus pomůže i s následujícími onemocněními:

  • choroby jater
  • rakovina prsu, vaječníků a plic
  • poalkoholová opice
  • chronický kašel
  • artritida a bolesti kloubů
  • dna
  • záněty
  • anémie
  • žaludeční vředy
  • a mnohé další

Kromě toho je zelná šťáva velmi přínosná při hubnutí, protože stimuluje metabolismus a spalování kalorií, zmírňuje zácpu a brání přeměně cukru na tuk.

Recept na zelný džus

Na výrobu našeho zelného džusu budete potřebovat:

  • odšťavňovač
  • nůž
  • teplou vodu
  • 1 středně velké zelí
  • 1 polévkovou lžíci jablečného octa

Postupujte následovně:

1) Překrojte zelí na dvě poloviny. Z první vyrobíte džus, druhou si odložte na později.

2) Napusťte do hrnce nebo umyvadla teplou vodu, přidejte jablečný ocet a ponořte do roztoku zelí. Nechte zelí odstát 10 minut, aby se očistilo od postřikových látek.

3) Po očištění zelí pokrájejte na menší kousky a ty ještě jednou propláchněte ve studené vodě.

4) Vložte zelí do odšťavňovače a odšťavněte jej.

Nejlepší je vždy čerstvě odstavený džus. Pokud byste ho nedopili, zbytek uskladněte v chladničce, ne však déle než 4 hodiny.

užívání

Na konzumaci zelného džusu neexistuje omezení. Užívejte ho podle potřeby.

Na prevenci se doporučuje vypít 1 pohár (2 dcl) zelného džusu denně před snídaní nebo před obědem.

V případě onemocnění střev, žaludku nebo rakoviny zvyšte dávku na 2 až 3 sklenice denně.

Větší množství zelné šťávy může vyvolat nadýmání. V takovém případě denní dávku snižte.

Sledujte nás na Facebooku

https://www.facebook.com/P%C5%99%C3%ADroda-je-l%C3%A9k-1597975057187190/

1
2