Jak vyrobit pampeliškový med

Pokud jste ochotni si tento léčivý přípravek vyrobit doma a plánujete-li pampeliškový med pravidelně používat, je recept na přípravu velmi jednoduchý. K tomu budete potřebovat:

asi 200 čerstvě natrhaných květů pampelišky; 2 citrony; 2 litry vody; 2 kg cukru

Výroba medu v několika krocích:

Pro začátek se projděte po parcích nebo na loukách, kde tyto žluté květy jistě najdete. Klidně je sbírejte spolu se stopkou a potřebné množství na pampeliškový med je asi dvě stovky. Když se vrátíte domů, oddělte květiny a omyjte je studenou vodou. Tím se odstraní veškerý hmyz, nečistoty a nečistoty, které mohou ovlivnit kvalitu výsledného produktu.

Poté je vložte do šerpy a zalijte 2 litry vody (nejlépe destilované). Položte misku na sporák a vařte na vysoké teplotě. Když zaznamenáte var, nechte na plotně dalších 20 minut a můžete ji nechat napůl přikryté. Poté šerpu vyjměte a tekutinu sceďte přes sítko nebo cedník do jiné nádoby.

Poté do hrnce nasypte 2 kg cukru a položte na sporák nastavený na střední sílu. Směs neustále míchejte, dokud nezjistíte, že se množství snížilo na polovinu a hmota je hustá. Poté přidejte dva citrony, které jste předtím omyli a nakrájeli na plátky. Nezapomeňte je přidat spolu s kůrkami, protože jsou plné vitamínu C.

Pokračujte v míchání kuchyňským robotem, dokud směs nedosáhne hustoty medu. Poté pánev sundejte z plotny a ještě horký nalijte pampeliškový med do čistých sklenic. Pevně ​​je uzavřete a uložte na tmavé a chladné místo.

Pokud nejste příznivcem sladidel, nevzdávejte se výroby tohoto léčivého přípravku. Dá se totiž vyrobit i pampeliškový med bez cukru. Recept upravte přidáním lučního medu ve stejném množství 2 kilogramy. Chuť můžete zlepšit také tím, že spolu s citronem nakrájíte celý pomeranč.

Zdroj:Alo.rs