Postup:

Vejce dejte do mísy, přidejte hladký a vanilkový cukr a prošlehejte metlou.

Přidejte jogurt, olej a citronovou šťávu. Znovu dobře promíchejte.

Nyní smíchejte mouku s práškem do pečiva a solí.

Míchejte, dokud nevznikne hladké a pevné těsto.

Jablka omyjte, zbavte semínek a nakrájejte na tenké plátky.

Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.

Poté do něj nalijte připravené těsto a přidejte nakrájená jablka.

Nakonec vrch posypeme hladkým cukrem a poklademe kousky másla, aby začala jablka během pečení karamelizovat.

Tip: Můžete posypat mletou skořicí.

Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 170 ° C asi 45 minut.

Připraveno – upečené můžete krájet a podávat.

Dort je měkký, voňavý a velmi chutný.

Zdroj:youtube