Postup:
Vejce dejte do mísy, přidejte hladký a vanilkový cukr a prošlehejte metlou.
Přidejte jogurt, olej a citronovou šťávu. Znovu dobře promíchejte.
Nyní smíchejte mouku s práškem do pečiva a solí.
Míchejte, dokud nevznikne hladké a pevné těsto.
Jablka omyjte, zbavte semínek a nakrájejte na tenké plátky.
Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.
Poté do něj nalijte připravené těsto a přidejte nakrájená jablka.
Nakonec vrch posypeme hladkým cukrem a poklademe kousky másla, aby začala jablka během pečení karamelizovat.
Tip: Můžete posypat mletou skořicí.
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 170 ° C asi 45 minut.
Připraveno – upečené můžete krájet a podávat.
Dort je měkký, voňavý a velmi chutný.
Zdroj:youtube