ZPŮSOB PŘÍPRAVY:

  1. Připravte omeletu: vejce rozšlehejte mixérem do hladka, postupně přidávejte smetanu, sůl a mletý černý pepř podle chuti.
  2. Očištěnou a omytou mrkev nastrouháme na velkém struhadle. Přidejte ji do vaječné směsi a promíchejte stěrkou.
  3. Získanou kompozici přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Rovnoměrně rozetřete. Omeletu pečeme 15-20 minut v troubě předehřáté na 180°C. Poté nechte vychladnout.

Mezitím si připravte náplň: nastrouhejte sýr na malém struhadle. Můžete se rozhodnout pro jakýkoli druh sýra , který chcete. Přidejte najemno nasekaný kopr, hořčici, zakysanou smetanu, sůl a mletý černý pepř podle chuti. Velmi dobře promíchejte.

Vychladlou omeletu srolujeme. Na její povrch rozetřeme tvarohovou směs a omeletu stočíme do kompaktního válečku.

  1. Roládu položíme „švem“ dolů na pečicí papír a přikryjeme jím. Dejte na 30-40 minut do lednice.
  2. Roládu naporcujte a podávejte jako studený předkrm!

Přejeme vám dobrou chuť s vašimi blízkými!