ZPŮSOB PŘÍPRAVY:
- Připravte omeletu: vejce rozšlehejte mixérem do hladka, postupně přidávejte smetanu, sůl a mletý černý pepř podle chuti.
- Očištěnou a omytou mrkev nastrouháme na velkém struhadle. Přidejte ji do vaječné směsi a promíchejte stěrkou.
- Získanou kompozici přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Rovnoměrně rozetřete. Omeletu pečeme 15-20 minut v troubě předehřáté na 180°C. Poté nechte vychladnout.
Mezitím si připravte náplň: nastrouhejte sýr na malém struhadle. Můžete se rozhodnout pro jakýkoli druh sýra , který chcete. Přidejte najemno nasekaný kopr, hořčici, zakysanou smetanu, sůl a mletý černý pepř podle chuti. Velmi dobře promíchejte.
Vychladlou omeletu srolujeme. Na její povrch rozetřeme tvarohovou směs a omeletu stočíme do kompaktního válečku.
- Roládu položíme „švem“ dolů na pečicí papír a přikryjeme jím. Dejte na 30-40 minut do lednice.
- Roládu naporcujte a podávejte jako studený předkrm!
Přejeme vám dobrou chuť s vašimi blízkými!