Postup:

  1. Nalijte mléko do malé pánve, přidejte cukr, mák a máslo. Vše promíchejte, dejte na sporák a za stálého míchání přiveďte k varu. A pak vyjmeme pánev z ohně a za stálého míchání do ní přidáme krupici.
  2. Hotovou hmotu nechejte 20 minut vychladnout.
  3. Vložte tvaroh do šálku, vložte kuřecí vejce a přidejte špetku soli. Porazte vše mixérem, dokud nebude hladké. Přidejte do něj mák a znovu ho vyšlehejte mixérem do hladka.
  4. Připravíme těsto. Do hrnku dáme změkčené máslo, přidáme cukr a pšeničnou mouku. Všechno třeme rukama do stavu drobky. Můžete také použít speciální drtič.
  5. Vezmeme dělenou zapékací misku (průměr 18 cm) a přikryjeme ji pergamenovým papírem. Na dno dáme trochu více než polovinu připravené drobky. Dobře rozdělte a lehce utlačte lžící.
  6. Nahoře položte připravenou náplň, rozložte. A posypeme to zbývajícím „těstem“,
  7. Dáme koláč do trouby, předehřáté na 180 stupňů. Pečeme 40–50 minut v režimu „shora dolů“. Hotový dort nechte úplně vychladnout a opatrně ho vyjměte z formy. 

Zdroj:mymigmusic.info