Recepty kosmetických přípravků s kyselinou nikotinovou

  • Pleťová maska s aloe

Musíte smíchat 2 ampule kyseliny nikotinové a 1 polévkovou lžičku šťávy aloe. Aplikujte směs na čistou tvář a nechte působit 25 minut. Potom pokožku opláchněte čistou vodou.

© DepositPhotos
  • Maska se zázvorem

Jedná se o vynikající přípravek v boji proti pigmentaci pokožky a lesku mastné pokožky. Chcete-li si udělat tuto masku, smíchejte 1 polévkovou lžíci jemně nastrouhaného zázvoru se 2 ampulemi vitamínu PP. Aplikujte na kůži vatovým tampónem, vyhněte se oblastem v blízkosti očí a nechte působit max. 10 minut.

  • Regenerační krém s kyselinou nikotinovou

Ke 2 čajovým lžičkám klasického zvlhčovacího krému přidejte 1 ampulku kyseliny nikotinové a půl ampule vitamínu C. Důkladně promíchejte a naneste na kůži před spaním.

© DepositPhotos
  • Bělicí maska

Směs 1 polévkové lžíce medu, 3 polévkových lžic citrónové šťávy a 5 kapek kyseliny nikotinové. Aplikujte na pokožku dvakrát denně a nechte působit 20 minut. Po 7 takovýchto procedurách se vám obličej zřetelně rozjasní!

  • Liftingová pleťová maska s banánem

Vezměte 1 bílek a důkladně našlehejte vidličkou. Přidejte 1 lžičku medu, 2 lžíce dužiny zralého banánu a polovinu ampulky kyseliny nikotinové. Dobře promíchejte a aplikujte na obličej po dobu 15 minut.

© DepositPhotos
  • Maska „40+“ pro uvadající a suchou pokožku

Smíchejte 1 lžičku glycerinu, vitamínu A, tokoferolu (vitamínu E) a minerální vody. Směs zahřejte ve vodní lázni a přidejte 1 ampulku kyseliny nikotinové. Masku vytvoříte nanesením tenké vrstvy na dobu 30 minut. Je lepší zakrýt si oči kosmetickými tampóny.

Pro vlasy je kyselina nikotinová v ampulích opravdovým vynálezem! Pro zlepšení růstu a probuzení spánkových vlasových folikulů doporučují kosmetologové po umytí vlasů 1−2krát týdně použít vitamínovou masku.

© DepositPhotos

Vetřete obsah ampule rovnoměrně do pokožky hlavy a nechte působit po dobu 15 minut. Pokud máte husté vlasy, můžete vitamín naředit malým množstvím vody. Není vhodné používat více než 1 ampuli, jinak může dojít k alergické reakci.

Pokud je vaše strava vyvážená, nepotřebujete žádnou kyselinu nikotinovou. Ale jako preventivní opatření a ke zlepšení celkového stavu vlasů a pokožky se doporučuje užívat vitamín PP ve formě biologického doplňku. O dávkování se poraďte s vaším ošetřujícím lékařem, protože se mohou vyskytnout závažné kontraindikace.

© DepositPhotos

Kyselinu nikotinovou nesmí interně užívat těhotné ženy, osoby nesnášející některé léky a alergici, pacienti s hypertenzí, s arterosklerózou, s peptickými vředy a pacienti se dnou a diabetem.

© DepositPhotos

O mimořádně účinných domácích produktech péče o pleť víme ještě velmi málo. A přitom jsou, jak se ukazuje, dostupné každému! Nevěřte televizní reklamě a nevydávejte peníze na léčbu vrásek. Velmi často se za krásným obalem neskrývá zrovna kvalitní produkt.

Zárukou zdravé pokožky a hedvábných vlasů je správná výživa. Mnoho zdravotních problémů lze vyřešit přidáním zdravých přísad bohatých na vitamíny a stopové prvky do vaší stravy.

Řekněte nám v komentářích, které kosmetice věříte? Neváhejte a napište nám její název. Váš názor na to je pro nás velmi důležitý!

Určitě, ale ukažte článek svým přátelům, rádi se dozvědí, jak mohou nahradit drahé krémy a masky!