3. Dřevěný popel . Květináři jej doporučují k prevenci chorob rostlin. Nejběžnějším způsobem použití popela je jeho přidání do kapaliny. Malé množství, obvykle 100-150 gramů dřevěného popela, se zředí v kbelíku s vodou, poté se rozmíchá a hnojivo je hotové. Popel nepoužívejte více než jednou za měsíc.

4. Kůra z granátových jablek nebo jakéhokoli citrusového ovoce. Tato metoda je zároveň léčivým prostředkem a dokonalým jídlem. Kůru jakéhokoli citrusového ovoce zalijte vodou, nechte den nasytit a použijte na zálivku.

5. Aspirin. Každé dva měsíce přidejte tabletu aspirinu do vody, kterou používáte k zalévání květin. Jedna tableta – 1 litr vody. Pokud je tato podmínka splněna, rostliny budou odolné vůči chorobám a jejich listy budou mít sytě zelenou barvu. Pomůže také zvýšit rychlost růstu rostlin.

6. Šťáva z aloe. Je to biogenní stimulant rostlinného původu. Je to ideální přírodní stimulátor růstu rostlin. Použití šťávy z aloe vera vám pomůže během okamžiku vypěstovat silnou a krásnou rostlinu. Příprava: jednu čajovou lžičku šťávy rozpusťte v jednom a půl litru vody.

7. Mléko. Mléko se doporučuje nejen na zálivku (1 lžička na 1 litr vody). Listy můžete také potřít roztokem mléka a vody v poměru 1:10. Po navlhčení vaty připravenou tekutinou listy jednou týdně otřete. Listy se budou třpytit a budou krásné a svěží.

Aby pokojové rostliny kvetly a vyvíjely se, je nutné pravidelně přesazovat. Při přesazování rostliny dostávají živiny a při výměně půdy se vyvíjí kořenový systém. Jaro je nejlepší čas na přesazování.

Zdroj:binokl.cc