ecept krok za krokem

Kuřecí maso nakrájíme na porce. Záda, chrupavky, bérce a křídla se budou vařit zvlášť.

Kuřecí guláš pro lenochy: chutnější než z obchodu

Do guláše půjdou jen ty nejlepší části. A ze zbytků masa je třeba uvařit hustý vývar.

Do předem sterilizovaných sklenic vložte bobkový list a několik hrášek pepře. Poté nádobu naplňte do poloviny masem a dobře ho zhutněte. Poté musíte do budoucího guláše nalít půl lžičky soli. Dále naplňte sklenici masem na „rameno“ a přidejte další půl lžíce soli. Kuřecí kousky položíme kůží dolů.

Kuřecí guláš pro lenochy: chutnější než z obchodu

Dno hluboké široké pánve by mělo být vyloženo ručníkem. Sklo tak nepřijde do styku s kovem a během vaření nepraská.

Naplněné sklenice s kuřecím masem se položí na ručník, předem zakryté víčky. Pánev by měla být naplněna teplou vodou na „rameno“.

Kuřecí guláš pro lenochy: chutnější než z obchodu

Zakryjte horní část víka nákladem, například těžkou pánví. To je nutné, aby sklenice při varu neplavaly a nepřevalovaly se. Po převaření vody vařte guláš na mírném ohni po dobu pěti hodin.

Kuřecí guláš pro lenochy: chutnější než z obchodu

Zbylé kousky zalijte vodou tak, aby je zcela pokryla a uvařte bohatý vývar. Bude se vařit po celou dobu jako guláš.

Kuřecí guláš pro lenochy: chutnější než z obchodu

Po pěti hodinách na sporáku se část vývaru ze sklenic vyvaří. Chybějící na pánvi je nutné doplnit až po krk.

Kuřecí guláš pro lenochy: chutnější než z obchodu

Poté můžete přišroubovat víčka a dušené kuře vychladit na pokojovou teplotu.

Kuřecí guláš pro lenochy: chutnější než z obchodu

Když guláš vychladne, měl by se přesunout do chladničky nebo sklepa. Toto jídlo lze skladovat celou zimu a neztratit svou úžasnou chuť.

Zdroj:mandarynka.com.ua