ecept krok za krokem
Kuřecí maso nakrájíme na porce. Záda, chrupavky, bérce a křídla se budou vařit zvlášť.
Do guláše půjdou jen ty nejlepší části. A ze zbytků masa je třeba uvařit hustý vývar.
Do předem sterilizovaných sklenic vložte bobkový list a několik hrášek pepře. Poté nádobu naplňte do poloviny masem a dobře ho zhutněte. Poté musíte do budoucího guláše nalít půl lžičky soli. Dále naplňte sklenici masem na „rameno“ a přidejte další půl lžíce soli. Kuřecí kousky položíme kůží dolů.
Dno hluboké široké pánve by mělo být vyloženo ručníkem. Sklo tak nepřijde do styku s kovem a během vaření nepraská.
Naplněné sklenice s kuřecím masem se položí na ručník, předem zakryté víčky. Pánev by měla být naplněna teplou vodou na „rameno“.
Zakryjte horní část víka nákladem, například těžkou pánví. To je nutné, aby sklenice při varu neplavaly a nepřevalovaly se. Po převaření vody vařte guláš na mírném ohni po dobu pěti hodin.
Zbylé kousky zalijte vodou tak, aby je zcela pokryla a uvařte bohatý vývar. Bude se vařit po celou dobu jako guláš.
Po pěti hodinách na sporáku se část vývaru ze sklenic vyvaří. Chybějící na pánvi je nutné doplnit až po krk.
Poté můžete přišroubovat víčka a dušené kuře vychladit na pokojovou teplotu.
Když guláš vychladne, měl by se přesunout do chladničky nebo sklepa. Toto jídlo lze skladovat celou zimu a neztratit svou úžasnou chuť.
Zdroj:mandarynka.com.ua