Příprava:

Vodu přiveďte k varu, když začne vařit, přidejte řepu a poté pánev stáhněte z ohně. Do odvaru můžete přidat dokonce bylinky, například kukuřičné vlasy, kaštanové květy, klíčky hlohu. Zakryjte 3 hodiny, poté sceďte, ale šťávu nerozlijte. Řepu smíchejte s droždím, medem nebo hnědým cukrem a dejte na teplé místo na 24-36 hodin. Poté tvarujte menší kuličky řepy, pokud jich je hodně, dejte do lednice.

Spotřeba:

Ráno vypijte 300 ml vyzrálé šťávy z červené řepy, poté snězte pár kuliček. Snězme tolik kuliček, kolikrát nás přepadne hlad a tolik uhasí naši chuť k jídlu. Tato metoda je účinná, pokud vůbec nekonzumujeme alkohol, zejména pivo.

Tyto malé jemné kuličky červené řepy nedokáží zácpu, protože obsahují hodně vlákniny a čistí konečník od toxinů, a tím chrání také před hemoroidy.

Řepa je velmi dobrá pro cévy, zejména posiluje stěny žil, čímž je chrání před rozvojem křečových žil.

Stimulují krevní oběh a zlepšují fungování celého oběhového systému, čímž předcházejí vysokému krevnímu tlaku, protože 150 g červené řepy již obsahuje 16 procent denního množství draslíku a 12 procent denního množství hořčíku.

Zdroj:filantropikum.com