Postup:

Pro náplň můžete použít čokoládu, vařené kondenzované mléko nebo jakýkoli džem podle vaší chuti. Smíchejte teplou vodu, cukr, olej a droždí a všechny ingredience dobře promíchejte. Do mísy přidejte krupici a prosátou mouku a ingredience promíchejte.

Z těsta vytvořte kouli, zalijte trochou slunečnicového oleje a hněťte dalších 8 minut. Těsto by mělo být měkké a elastické.

Krupicová kaše, voda a jakákoliv náplň: chutné housky z nejjednodušších produktů

Těsto přendáme do mísy vymazané olejem, přikryjeme a necháme na teplém místě 40 minut kynout. Během této doby těsto několikrát zvětší svůj objem.

Těsto rozdělte na 12 stejných dílů a vytvarujte z nich kuličky. Kuličky zakryjte potravinářskou fólií a ručníkem a nechte dalších 15-20 minut.

Krupicová kaše, voda a jakákoliv náplň: chutné housky z nejjednodušších produktů

Každou kuličku rozválíme na vrstvu silnou asi 7 mm. Těsto nakrájejte na 3 proužky, nesahající pár centimetrů k okraji. Cukrářským sáčkem umístěte náplň do středu každého pruhu.

Krupicová kaše, voda a jakákoliv náplň: chutné housky z nejjednodušších produktů

Uštípněte okraje každého pruhu a vytvořte drdol v podobě úhledného copu.

Krupicová kaše, voda a jakákoliv náplň: chutné housky z nejjednodušších produktů

Každý bochánek položte na plech s pečicím papírem a položte na plech. Přířezy zakryjte potravinářskou fólií a nechte 15-20 minut na teplém místě.

Housky smažíme na středním plameni v dostatečném množství oleje dozlatova.

Krupicová kaše, voda a jakákoliv náplň: chutné housky z nejjednodušších produktů

Horké housky obalíme v cukru a podáváme.

Krupicová kaše, voda a jakákoliv náplň: chutné housky z nejjednodušších produktů

Housky jsou velmi měkké a jemné. A jejich hlavní výhodou je velké množství náplně.

Zdroj.mandarynka.com