postup:
V misce spojíme všechny ingredience na těsto a vypracujeme rukama tuhé těsto, které uložíme na 30 minut do chladničky.
Připravíme si formu na pečení o rozměrech 20 x 30 cm a navrstvíme do ní vychlazené těsto tak, aby sahalo i na okraje formy. Pečeme při teplotě 170 stupňů cca 20 minut.
V misce rozšleháme vejce s cukrem, vanilkovým cukrem, moukou a mlékem. Přendáme na plamen a vaříme, dokud hmota nezačne houstnout (nezapomínáme na míchání). Sejmeme z plamene a necháme vychladnout.
Mezitím si ze smetany a ztužovače ušleháme tuhou šlehačku. ½ šlehačky vmícháme do vychladnutnej mléčné směsi. Stejně přidáme i kolečka banánů a promícháme.
Na vychlazené těsto navrstvíme krém a na něj druhou polovinu šlehačky. Uhladíme a necháme ztuhnout na chladném místě.
Před servírováním můžeme posypat hoblinkami čokolády.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂
zdroj: coolinarika