Jablka a ovesné vločky

Jablka mají úžasnou vlastnost – dokáží po náročném dni rychle uvolnit obličejové svaly a vyživit pokožku. 2x týdně si naneste na obličej a pleť kolem očí směs nastrouhaných jablek a ovesných vloček. Nechte působit 15-20 minut a poté smyjte.

Zelený čaj

Zelený čaj je bohatý na antioxidanty a taniny/ třísloviny, které dokáží zesvětlit pokožku, snižují otoky a působí stimulačně na kožní buňky. Stačí, abyste povařili 2 sáčky zeleného čaje v 100 ml vody po dobu 10 minut.

Potom sáčky vyndejte (čaj můžete rozředit a vypít). Sáčky vložíme do ledničky a když jsou dostatečně vychlazené, přiložíme na oči na 15 minut.

Rajče

Jde o jednoho z nejefektivnějších bojovníků proti tmavým kruhům pod očima – může za to látka lykopen, která zesvětluje pokožku, snižuje otok a vyživuje. Stačí, když rajče rozmáčkáte na kaši, přidáte špetku kurkumy nebo skořice, 2 lžičky mouky a pár kapek citrónové šťávy. Necháme působit 15 minut a poté opláchneme vlažnou vodou.

Máta

Vezměte si pár lístků čerstvé máty a rozmačkejte je v hmoždíři, přidejte pár kapek citrónové šťávy a naneste na kruhy pod očima. Chladivý účinek máty působí téměř okamžitě. Stačí, když necháte působit pár minut.

Jedlá soda

Do vlažného heřmánkového čaje (cca 300 ml) nebo vlažné vody, přidáme 1 lžičku jedlé sody. Když se soda zcela rozpustí, namočte do tekutiny vatový tampon a přiložte si ho na místa na tmavé kruhy pod očima. Nechte působit 10-15 minut a následně si obličej omyjte vlažnou vodou.

Pak stačí nanést běžný krém, který používáte a podívat se bez obav do zrcadla – tmavé kruhy jsou pryč.