Kopřiva je dobrým pomocníkem k podpoře hubnutí, je ale potřeba myslet na jednu důležitou věc – kopřiva odvádí z těla vodu, pokud byste ji tedy častěji užívali, je potřeba zvýšit příjem tekutin.

Při dlouhodobém užívání je potřeba tělu doplňovat i draslík, který kopřiva vyplavuje. K doplnění draslíku vám v pohodě postačí banán a čerstvá zelenina.

Zdravé nápoje, odvary a kůry z kopřiv:

Detoxikační nápoj z kopřiv
Tento nápoj vám vyčistí krev a zbaví tělo škodlivin.

Mladé jarní kopřivy i s kořenem dobře opereme, přelijeme převařenou horkou vodou a necháme asi 24 hodin v klidu odstát. Poté scedíme přes síto a nápoj popíjíme během 3 dnů.

Odvar z kopřiv proti padání vlasů

Jak již bylo zmíněno, kopřiva je výborným bojovníkem proti vypadávání vlasů a lupům. Pokud vás právě tento neduh trápí, zkuste užívat tento odvar.

Hrst čerstvých kopřiv zalejeme vařící vodou a necháme louhovat přibližně 20 minut. Poté přidejte šťávu z 1 citronu a přeceďte. Tímto odvarem (množství odpovídá 1 lžící denně) si masírujte vaši vlasovou pokožku.

Kopřivová kůra k posílení organismu

Hrst nejlépe čerstvé kopřivové natě přelejeme 250ml vroucí vody a necháme asi půl minuty louhovat, poté přecedíme přes jemné sítko. Užíváme nejlépe jeden hrníček ráno před snídaní a další dva hrníčky v průběhu dne. Pro pravý účinek aplikujte tuto kůru po dobu 4 týdnů.