RECEPTY

Ošetření bělením žen

Příprava: Vezměte 40 g listů a květů králíka a heřmánku a 10 g listů šalvěje a kopřivy. Poté se 4 polévkové lžíce této směsi spaří 1 litrem vroucí vody. Po 10 minutách odstátí vše přecedíme přes čisté plátno nebo gázu. Po ochlazení na tělesnou teplotu tento čaj omývá vagínu.

Zároveň pijte čaj, který připravíte ze 3 polévkových lžic směsi z 25 g květů a listů králíka, vrby, dubacca, heřmánku, šalvěje, majoránky a bílé kopřivy spařené 1 litrem vroucí vody. Po stání zakryté celou noc sceďte a během dne místo vody pijte.

Čaj proti nadýmání

Příprava: 1 polévková lžíce směsi z 25 g květů a listů králíka, třezalky, jetele hořkého, rysa, máty peprné a fenyklu, spaříme 1 dl vroucí vody. Čaj se nechá zakrytý vlažným, poté se scedí. Pijte třikrát denně, půl hodiny před jídlem.

Léčba žlučových kamenů

Příprava: Vezměte 25 g listů a květů králičího rosopas, slaměnky, anýzu, máty peprné a plodů sena. 1 polévkovou lžíci této směsi spaříme 2 dl vroucí vody, přikryjeme a po 2-3 hodinách scedíme. Pijte třikrát denně po jídle.

Kašel po zápalu plic

Příprava: Při dlouhodobém odkašlávání po zápalu plic dobře funguje směs 25 g kontryhelu, tymiánu, tymiánu a yzopu. 1 polévková lžíce této směsi spaříme 2,5 dl vroucí vody a po 10 minutách přefiltrujeme. Pijte teplé, 1 šálek ráno a večer.

Vnitřní krvácení

Králičí čaj působí proti krvácení z hemoroidů a vykašlávání krve. Pokud si uděláte extrakt z 20-30g králíka a pijete ho 10 dní (2-3 šálky denně), zahojí všechny vnitřní rány, ať jsou kdekoli, a tělo se očistí od sražené a stagnující krve.

POZNÁMKA:

Při používání hajdukové trávy byste měli vědět, že u citlivých osob může vyvolat alergie. Proto by lidé s citlivou pletí měli používat pouze mladé, nově kvetoucí rostliny a čaj pít v menším množství.

Zdroj.aura