postup:
Smíchejte měkké máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a strouhanou citronovou kůrou.
Přidejte žloutky, promíchejte, preosejete mouku a vypracujte měkké těsto.
Přemístěte těsto na pečící papír a roztáhněte ho rukama nebo válečkem, dokud nedosáhnete plát o rozměrech asi 20 x 25 cm.
Pečte asi 20 minut v předehřáté troubě na 180 ° C.
Vyšlehejte vaječné bílky pomocí mixéru na tuhý sníh a postupně přidejte cukr.
Roztírá vaječnou bílou pěnu na povrch předpečeného těsta a vytvořte vzor zadní stranou lžíce.
Jahody omyjte a vysušte a ovoce umístěte do vzdálenosti 3 cm od sebe.
Vložte koláč do trouby na přibližně 20 minut, přičemž teplota se nastaví na 180 ° C. Pěna by měla mít krémový odstín a na povrchu by měla být křupavá a pod kůrou bude měkká.
Po pečení nechte koláč v troubě vypnout dalších 7 minut.
Nechte koláč vychladnout, rozkrojte a podávejte.
Zdroj:Dobrenoviny.sk