Pampeliška pomáhá při zadržování vody
K zadržování vody nebo otoku dochází, když ledviny nejsou schopny odstranit tekutinu. Proč k tomuto stavu dochází? U žen je možný otok během těhotenství s PMS. Retence tekutin může také naznačovat srdeční problémy nebo dysfunkci ledvin.

Aby se snížilo otoky a krevní tlak, lékaři předepisují pacientům diuretika, aby se tělo mohlo účinněji zbavit přebytečné tekutiny. Ale v tomto případě se minerál draslíku začne vymývat vodou, což vede ke snížení jeho obsahu, což je vysoce nežádoucí u lidí se srdečními potížemi. Pampeliška je skvělé diuretikum, protože obsahuje také velké procento draslíku.

Pampeliška bojuje s křečovými žilami
Křečové žíly se vyvíjejí, když se žíly zvětší, zduří a ohnou. Tento jev se může objevit v kterékoli oblasti těla, ale obvykle postupuje nejvíce v nohách. Nedostatek fyzické aktivity, nadváha, těhotenství a vše, co oslabuje průtok krve v oblasti nohou, zvyšuje pravděpodobnost křečových žil. V tomto případě může pampeliška, která se používá jako diuretikum, zmírnit příznaky onemocnění.

Pampeliška snižuje příznaky psoriázy

Psoriáza je chronické onemocnění kůže, které postihuje přibližně 2% populace západního světa. V současné době neexistují žádné léky na psoriázu. Může to být způsobeno následujícími faktory: stres, nezdravá strava, špatné návyky.

Řada rostlin, včetně pampelišky, může zmírnit příznaky psoriázy. Vyvážená strava, systematická fyzická aktivita a sluneční záření pomáhají zlepšit stav pacienta. 

Nyní víte, že tak běžná a nenáročná rostlina, jako je pampeliška, vám může sloužit k uzdravení při mnoha problémech  .

Zdroj:Econet.ru