Chronický stres je bičem dnešní moderní doby. Žijeme v děsivém rytmu a neustále se dostáváme do situací, které stres vyvolávají. Jeho hladina se v organismu hromadí postupně a nepozorovaně a následně nám začne kazit život.

Kromě zhoršení nálady, emoční lability a neurastenie, je chronický stres doprovázen také poruchami trávení, zhoršením zraku a mnohým dalším.

Velice zhoubný vliv má stres na funkci žlučníku. Může docházet k akutním i chronickým zánětům žlučníku, kolitidám. V těch nejzanedbanějších případech dochází k poruchám srážení žluči, která se postupně přeměňuje na krystalický písek a následně na žlučové kameny.

Právě z důvodu předcházení těmto neduhům je nezbytně nutné na svém těle objevit bod Konfucia. Tento čínský učenec a filozof, na jehož počest byl bod pojmenován, říkal, že působení na tento bod je „výborným regulátorem jasnosti rozumu, dobroty srdce a světlosti pohledu“.

Kde se tedy tento bod nachází? Pro jeho nalezení si polož ruku na zátylek a zkus tam najít menší prohlubeň přibližně 2,5 cm nad linií růstu vlasů. Tato prohlubeň je bodem Konfucia. Můžeš ho stimulovat buď prstem, nebo, což se bude hodit lidem pracujícím v kancelářích, tužkou. Jednoduše masíruj tento bod měkkými kruhovými pohyby po dobu 5 minut. Velmi důležité je to provádět svou dominantní rukou.

Po takové masáži pocítíš, jak se tělo uvolňuje a ty se uklidňuješ. Stimulace tohoto bodu pomáhá také při bolestech hlavy, problémech s očima, motání hlavy, zhoršení sluchu. Kromě toho pravidelná masáž pomáhá uzdravit žlučník, vždyť se bod nachází na jeho energetické dráze. Jedná se také o vynikající způsob boje se zvýšením krevním tlakem.

Čínští lékaři již dávno objevili, že stimulace biologicky aktivních bodů dokáže s lidským tělem doslova zázraky, léčí ho a řeší i takové problémy, které nejsou schopny vyřešit jiné lečebné metody. Bod Konfucia je jeden z nejsilnějších bodů na lidském těle.