Hladina cholesterolu : Smíchejte dvě lžíce medu a tři lžičky nalámané skořice se 2 dl horké vody. Sníží cholesterol o 10 procent za dvě hodiny. Při užívání třikrát denně se snižuje chronicky vysoký cholesterol. Denní konzumace medu zabrání zvyšování cholesterolu.
Nachlazení: Pokud jste často nachlazení, jezte třikrát denně po dobu tří dnů jednu polévkovou lžíci medu a čtvrt lžíce nalámané skořice. Léčí nachlazení, chronický kašel a čistí průdušnici.

Žaludeční potíže : Směs medu a lámané skořice léčí bolesti žaludku a zabraňuje vzniku žaludečních vředů.

Posílení imunitního systému : Pravidelná konzumace medu a skořice posiluje imunitní systém, chrání tělo před viry a bakteriemi. Med obsahuje spoustu vitamínů a železa. Jeho pravidelné užívání posiluje bílé krvinky v boji proti bakteriím a virům.

Těžký žaludek : Jedna lžíce skořice smíchaná se 2 lžícemi medu zabraňuje nadprodukci žaludeční kyseliny.

Nachlazení : Španělští vědci zjistili, že med obsahuje přírodní látky, které ničí bakteriální kmeny nachlazení.

Akné : Smíchejte tři polévkové lžíce medu a jednu polévkovou lžíci skořice. Před spaním si naneste akné a smyjte teplou vodou. Pokud budete tuto operaci provádět denně, pupínky do týdne zmizí.

Kožní infekce : Pár med-skořice léčí ekzémy, pásový opar a všechny formy kožních infekcí.

Hubnutí : Ráno nalačno vypijte medově skořicový nápoj půl hodiny před snídaní a večer před spaním. Pravidelná konzumace snižuje váhu i u extrémně tlustých. Zabraňuje hromadění tuku, i když jíte velmi tučná jídla.

Chronická únava : Fyzickou sílu nejlépe regeneruje cukr v medu. Starší lidé, kteří konzumují med a skořici, jsou silnější a pohyblivější. Vypijeme-li takový nápoj kolem třetí odpoledne, vitalita organismu se do týdne obnoví.

ZDE JE RECEPT, KTERÝ VYŽIVUJE IMUNITNÍ SYSTÉM

Ingredience:

Příprava:

Smíchejte mletá jádra vlašských ořechů s medem a skořicí.

Jako posilovač imunity ho konzumujte 1 čajovou lžičku denně

Při cystitidě rozřeďte 2 čajové lžičky směsi ve sklenici teplé vody a konzumujte. Pijte každý den 3 sklenice, opakujte po dobu 7 dnů.

K prevenci a léčbě srdečních onemocnění užívejte lžičku ráno nalačno a večer před spaním (opakujte pouze 3-4 měsíce v roce)

Pro zlepšení paměti konzumujte tři čajové lžičky denně.

Chcete-li snížit hladinu cholesterolu, jezte 4–5 čajových lžiček denně po dobu až jednoho měsíce.

K léčbě gastritidy a vředů užívejte čajovou lžičku denně na lačný žaludek po dobu 30 dnů.

Zdroj:blikkk