postup:

Nejdříve si připravíme kvásek. V teplém mléce rozdrobíme kvasnice a přidáme lžičku cukru. Zatímco vyjde kvásek v jiné míse si smícháme rozšlehané žloutky s olejem a mastí. Přidáme i prosátou mouku a nakonec kvásek. Do těsta zamícháme i ostatní suroviny a vypracujeme jednotné hladké těsto, které necháme přikryté na teplém místě vykynout (cca 60 minut).

Zatím si připravíme tvarohovou náplň – tvaroh smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, citrónovou kůrou a žloutkem. Z bílku ušleháme sníh a vmícháme do tvarohu. V samostatné misce smícháme všechny přísady na drobenku a také si přichystáme meruňky.

Když je těsto vykynuté, rozdělíme ho na menší kuličky, které uložíme na vymazaný plech a necháme ještě 10 minut kynout. Pak každou rozmačkáme dnem poháru a potřeme vajíčkem. Do jamky, která nám takto vznikne navrstvíme náplň, uložíme nakrájené meruňky a nakonec posypeme drobenkou.

Při teplotě 180 stupňů pečeme, dokud okraje koláčků nejsou zlatavé.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

zdroj: U Lucie v kuchyni