Postup:

Na mazání koláčů: mléko, 1 polévková lžíce a 1 žloutek.

Droždí smícháme s cukrem a trochou teplého mléka, zamícháme a necháme 5 minut odležet.

Máslo rozpustíme a smícháme s cukrem, žloutky a mlékem. Do tekuté hmoty nalijeme aktivní droždí, promícháme a po částech přidáváme prosátou mouku. Těsto by mělo být elastické a velmi měkké.

Těsto a mísu namažte rostlinným olejem, přikryjte ručníkem a nechte 40 minut.

Zelí jemně protřepeme. Na oleji orestujeme na kostičky cibuli a smícháme s nastrouhanou mrkví. Přidejte zelí k zelenině a vařte, dokud se neuvaří. Sůl a pepř na dochucení. Náplň ochladíme.

Těsto rozetřeme a vyválíme, rozdělíme na porce na koláče. Vyjde to na 16 kusů. Nechte 5 minut pod ručníkem.

Vyválíme, dáme náplň a pirohy sešpendlíme trojúhelníkem.

Zakryjte pánev pergamenem a rozložte koláče, přikryjte a nechte 10 minut.

Mléko rozšleháme se žloutkem a koláče omastíme.

Předehřejte troubu na 190 stupňů a pečte 15 – 20 minut.

Zdroj.mandarynka.com.ua