postup:

Všechny suroviny smícháme rukama v misce (máslo necháme změknout). Toto těsto se trochu těžší míchá, třeba trpělivě míchat, dokud se nespojí dohromady. Pokud se vám nedá zpracovat přidejte opatrně (po lžičkách) trochu mléka (ale pokud nemusíte, nedávejte).
Potom těsto přendáme na pomoučený vál, zpracujeme bochník a dáme do lednice pořádně zchladit, protože s měkkým těstem se špatně pracuje.
Po asi 1 – 2 hod. Vytáhneme ochlazené těsto z chladničky a na pomoučeném vále rukama vytvarujeme váleček, nakrájíme ho na stejné kousky az každého rychle rukama udělám růžek.
Rohlíčky ukládáme na plech vyložený pečícím papírem. Nedáváme velmi hustě, já mám plech 30 x 40 cm a dávám péct najednou 20 rohlíčků (5 řad po 4 ks).
Pekla jsem na 180 ° asi 10 minut (řiďte se svojí troubou – každá trouba peče jinak). Rohlíčky by měly i po upečení zůstat hezké bledé, jen zespodu upečené do světlehnědá.
Nepečte je zbytečně dlouho, aby se vám nevysušily. Necháme je na plechu vychladnout (po upečení jsou velmi měkké a křehké, vypadají jako nedopečené, ale to ať vás nemýlí) a ještě vlažné obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem, případně můžeme namočit do čokoládové polevy. Z této dávky těsta vyjde asi 50 rohlíčků.

Zdroj:Tojenapad.sk