Krém:
- 1/2 litru mléka,
- 2 žloutky,
- 2 polévkové lžíce pšeničné mouky,
- 2 polévkové lžíce bramborové mouky,
- 1/2 šálku práškového cukru
- 250 g másla.
Ve 150 ml mléka smíchejte žloutky a mouku. Zbytek mléka vařte s moučkovým cukrem. Nalijte smíšenou mouku do vroucího mléka. Chvíli vařte, dokud nezhoustne. Zakryjte lepicí fólií a nechte vychladnout. Změkněte máslo do bílé, přidejte lžíci studené pudinkové hmoty. Dejte krém na jablečnou hmotu. Zakryjte druhou vrstvou piškotu.
Námrazy:
- 50 g mléka a 50 g hořké čokolády,
- 1/2 lžíce másla
- 2 polévkové lžíce vody.
Rozpusťte jej v páře. Mírně ochlaďte a rozprostřete na dortu. Můžete jemně posypat drcenými mandlovými vločkami.Uchovávejte v chladničce.
Zdroj:GAZETA.PL