Krém: 

  • 1/2 litru mléka, 
  • 2 žloutky, 
  • 2 polévkové lžíce pšeničné mouky, 
  • 2 polévkové lžíce bramborové mouky, 
  • 1/2 šálku práškového cukru 
  • 250 g másla. 

Ve 150 ml mléka smíchejte žloutky a mouku. Zbytek mléka vařte s moučkovým cukrem. Nalijte smíšenou mouku do vroucího mléka. Chvíli vařte, dokud nezhoustne. Zakryjte lepicí fólií a nechte vychladnout. Změkněte máslo do bílé, přidejte lžíci studené pudinkové hmoty. Dejte krém na jablečnou hmotu. Zakryjte druhou vrstvou piškotu.

Námrazy:

  • 50 g mléka a 50 g hořké čokolády, 
  • 1/2 lžíce másla 
  • 2 polévkové lžíce vody. 

Rozpusťte jej v páře. Mírně ochlaďte a rozprostřete na dortu. Můžete jemně posypat drcenými mandlovými vločkami.Uchovávejte v chladničce.

Zdroj:GAZETA.PL