postup:
Smetanu vyšleháme s vanilkou a práškovým cukrem na tuhou šlehačku.
Šlehačku rozdělíme na dvě poloviny, do jedné nasypeme kakao a prošleháme.
Začneme s bílou šlehačkou. Navrstvíme ji do cukrářského sáčku a naneseme na dno formy.
Na šlehačku uložíme sušenky.
Druhá polovina bílé šlehačky.
Opět sušenky a vrstva bílé šlehačky.
Poslední vrstva bílých sušenek a nyní stejně postupujeme s tmavými sušenkami a tmavou šlehačkou.
Vrstvíme, dokud nemineme všechnu šlehačku a sušenky, poslední vrstvu tvoří sušenky. Potom vrch zakryjeme plastovou fólií a dáme do chladničky.
Po 1-2 hodinách v chladu obrátíme.
Připravíme si polevu, smetanu dáme zahřát na plamen a rozpustíme v ní nadrobno nasekanou čokoládu.
Polevu nalijeme na vrch dezertu a necháme ztuhnout.
Necháme ztuhnout a můžeme podávat.
Zdroj:dobrenoviny.sk