Správné skladování produktů

Všechny sypké speciality (mouka, krupice, ořechy) skladujte ve skleněných nádobách. Nenechávejte je v papírových sáčcích nebo plastových sáčcích.

Voňavé repelenty

Potravinoví moli nemají rádi některé pachy. Proto se vyplatí jej používat moudře. Vložte do skříní:

  • Sušené kůry z pomerančů, citrusů, mandarinek.
  • Pomeranč se zapíchnutým hřebíčkem.
  • Nové koření nebo bobkový list.
  • Vatové polštářky nasáklé vanilkovým aroma.
  • Sáčky se sušeným tabákem.

Zajímavým patentem je také výroba hřebíčkového kadidla. Dvě polévkové lžíce hřebíčku nasypte do vroucí vody. Umístěte hrnek s takovou specifičností do kuchyňské skříňky. Poté počkejte, až voda úplně vychladne, a vyjměte šálek.