Správné skladování produktů
Všechny sypké speciality (mouka, krupice, ořechy) skladujte ve skleněných nádobách. Nenechávejte je v papírových sáčcích nebo plastových sáčcích.
Voňavé repelenty
Potravinoví moli nemají rádi některé pachy. Proto se vyplatí jej používat moudře. Vložte do skříní:
- Sušené kůry z pomerančů, citrusů, mandarinek.
- Pomeranč se zapíchnutým hřebíčkem.
- Nové koření nebo bobkový list.
- Vatové polštářky nasáklé vanilkovým aroma.
- Sáčky se sušeným tabákem.
Zajímavým patentem je také výroba hřebíčkového kadidla. Dvě polévkové lžíce hřebíčku nasypte do vroucí vody. Umístěte hrnek s takovou specifičností do kuchyňské skříňky. Poté počkejte, až voda úplně vychladne, a vyjměte šálek.