Správné skladování produktů

Všechny speciality (mouka, krupice, ořechy) skladujte ve skleněných nádobách. Nenechávejte je v papírových sáčcích nebo plastových sáčcích.

Voňavé odstrašující prostředky

Potravinoví moli nemají rádi některé pachy. Proto se vyplatí jej používat s rozumem. Ve skříních rozmístěte:

  • Sušená pomerančová kůra, citrusy, mandarinka.
  • Pomeranč se zapíchnutým hřebíčkem.
  • Nové koření nebo bobkový list.
  • Vatové tyčinky napuštěné vanilkovou příchutí.
  • Sáčky se sušeným tabákem.

Zajímavým patentem je také výroba hřebíčkového kadidla. Dvě polévkové lžíce hřebíčku zalijte vroucí vodou. Umístěte hrnek s takovou specifičností do kuchyňské skříňky. Poté počkejte, až voda úplně vychladne, a vyjměte šálek.