Správné skladování produktů
Všechny speciality (mouka, krupice, ořechy) skladujte ve skleněných nádobách. Nenechávejte je v papírových sáčcích nebo plastových sáčcích.
Voňavé odstrašující prostředky
Potravinoví moli nemají rádi některé pachy. Proto se vyplatí jej používat s rozumem. Ve skříních rozmístěte:
- Sušená pomerančová kůra, citrusy, mandarinka.
- Pomeranč se zapíchnutým hřebíčkem.
- Nové koření nebo bobkový list.
- Vatové tyčinky napuštěné vanilkovou příchutí.
- Sáčky se sušeným tabákem.
Zajímavým patentem je také výroba hřebíčkového kadidla. Dvě polévkové lžíce hřebíčku zalijte vroucí vodou. Umístěte hrnek s takovou specifičností do kuchyňské skříňky. Poté počkejte, až voda úplně vychladne, a vyjměte šálek.