„Většina žen ignoruje, co se s nimi děje, protože je vždy někdo nebo něco jiného trápí,“ dodal doktor Grujičić s tím, že muži si častěji stěžují na příznaky. Na otázku, co je prvním a nejtypičtějším příznakem, který ukazuje na nádor na mozku, lékař a neuropsychiatr odpověděli, že je to právě první epileptický záchvat, který jasně ukazuje na výlet do skeneru. Pak oslabení zraku, ztráta zorného pole, přičemž bolest hlavy nemusí být přítomna na začátku, ale až v posledních fázích onemocnění.

„Benigní nádory, které rostou pomaleji, mohou být obzvláště velké. Mozek snese tlak do určité hranice, a když je tato hranice překročena, zhoršování se urychluje,“ vysvětlila a na příkladu pacientova skenu mozku vysvětlila, jak moc se může nádor vyvinout a postihnout většinu povrchu mozku a pacient má stále mírné příznaky.

„Zhoubné nádory se postupem času měnily a dnes jim říkám ‚odsud až na věčnost‘, jako by byly nezničitelné a obnovovaly se,“ vysvětlil lékař. Proto je důležité, pokud na sobě zpozorujete neobvyklé formy chování, které se dosud neprojevovaly, abyste pro každý případ navštívili lékaře.