Až donedávna si lidé mysleli, že citronová semínka jsou škodlivé nebo dokonce jedovaté.

Tento názor vznikl kvůli nepříjemné hořké chuti, kterou limonin dává, což je látka nacházející se v citrusových plodech a jiných rostlinách.

Citronová semínka jsou pro tělo velmi prospěšné ale všeho s mírou.

Citronová semínka nelze použít ve velkých dávkách.Maximálně 5-6 denně. Je také zakázáno používat je pro těhotné a kojící ženy, děti do 12 let a osoby alergické na citrusové plody.

UŽITOČNÉ VLASTNOSTI CITRONOVÝCH SEMEN

  1. Anestézie Citronová semínka obsahují kyselinu salicylovou, která má protizánětlivé a analgetické účinky. Kromě toho se kyselina salicylová používá k léčbě kožních onemocnění způsobených patogenní flórou (bakterie, houby). Chcete-li zmírnit bolest, vezměte 0,5 lžičky. suchý prášek z citronových semen a vypijte 150 ml vody. Po 15 minutách bolest ustoupí.  
  2. Odstraňte toxiny Esenciální oleje  a taniny v citronových semínkách mají silné vlastnosti odstraňující toxiny. Chcete-li očistit tělo, konzumujte špetku práškového semene ráno na prázdný žaludek se sklenicí vody. Průběh léčby je jednou za měsíc, ale ne více než 7 dní. V tuto chvíli by měla být ze stravy vyloučena sladká, kořeněná a mastná jídla.
  3. Zabraňte kandidóze Pro vnější použití použijte odvar z 1 lžičky. prášek a 1 litr vody.  
  4. Antioxidační vlastnosti Citrónová semínka obsahují obrovské množství vitaminu C. Přidejte špetku semen rozemletých bez kůže na domácí pleťovou masku.

Léčba akné a hnisavých ran

Citronová semínka  uzdravují rány a pomáhají zmírnit průniky . Prášek zřeďte vodou do stavu kaše. Aplikujte lék na postiženou oblast, dokud se nezhojí.

Citronová semínka lze použít k zbavení se parazitů . Rozdrťte 5-6 sušených citronových semen a vařte je ve 100 ml vody nebo mléka. Přeceďte vychlazený vývar a vypijte jej čerstvě připravený 3krát denně 30 minut před jídlem. 

Ztráta váhy

Příznivé látky v citronových semínkách stimulují zažívací trakt a zrychlují metabolismus . Vezměte 1 citron a spolu se semínky a kůrou rozemlejte v mixéru až do pyré. 1 polévková lžíce. l. Nařeďte citronové pyré ve 200 ml vody. 

Pijte tento koktejl na spalování tuků třikrát denně 30 minut po jídle.

Zdroj.Takprosto.cc