Studie vědců z USA a Velké Británie zjistila, že …

Arnaud Wisman z  Univerzity Kent ‚s School of Psychology  v Canterbury ve Velké Británii a Ilan Shira z  Katedry behaviorálních ved na Arkansas‘ Tech University  v Russellville v USA spolupracovaly na studii, která hodnotila chování člověka, v momentě kdy je vystaven pachu putrescinu.

V svém experimentu vystavili účastníků třem různým zápachem:  vodě,  která má neutrální vůni,  amoniaku , který má ostrý a nepříjemný zápach a  putrescinu.

Wiseman a Shira zjistili, že účastníci vystaveni zápachu putrescinu, okamžitě chtěli odejít pryč z daného místa, jako kdyby věřili, že je to pro ně nebezpečné.

Toto silně naznačuje, že příslušné oblasti v mozku rozpoznali tento zápach jako, , silnou vůni smrti “  a přiměly jejich se vzdálit pryč od zápachu pro případ, že by je něco mohlo ohrozit na životě.

Vzhledem k tomu, že lidé dokáží přirozeně rozpoznat a pochopit zápach putrescinu, může to vrhnout nové světlo na chování lidí v jejich posledních dnech života.

Zřejmě to naznačuje, že tito lidé začínají cítit počáteční fázi rozkladu na vlastním těle a jsou si tak vědomi toho, že jejich vlastní smrt je neodvratná.

Toto přirozené porozumění je pravděpodobně zodpovědné za to, že se tak mnoho lidí instinktivně snaží dát si těsně před smrtí věci do pořádku.

zdroj.somzena