postup:

Želatinové sáček (10 g) zalijeme studenou vodou, důkladně promícháme a necháme bobtnat po dobu uvedenou na obalu.

Umyjte jahody a nakrájíme na tenké plátky. Hlubokou miska s oválným dnem pokryjeme kuchyňskou fólií. Plátky jahod navrstvíme do jedné vrstvy na dno a na boky mísy a zatím odložíme bokem.
jahodový dort s bílou čokoládovou pěnou

Na krém rozpustíme čokoládu ve vodní lázni a smícháme s jogurtem. Pokud krém není dostatečně sladký, přidejte k němu cukr.

Rozpuštěnou želatinu rozpusťte v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni. Ale v žádném případě nevařte. Přidejte rozpuštěnou želatinu do krém a důkladně promíchejte. Hotovo!
jahodový domácí koláč

Vezměte misku s jahodami, nalijte trochu smetany na dno a pak položte vrstvu sušenek. Další vrstva je opět z krému, další z jahod a opět sušenky.
dort s jahodami a čokoládou

Připravený dezert dejte do lednice alespoň na 3 hodiny, můžete celou noc. Když dezert ztuhne, obraťte misku dnem vzhůru a dezert vyklopte.

Zdroj:Dobrenoviny.sk