Nacházejte radost a potěšení ve všem

Dokonce i tam, kde by se zdálo, že nemůže být.

A to hlavní: váš život nemusí být zdravý, ale ŠŤASTNÝ!

A obecně vám teď prozradím nejdůležitější tajemství života a samotný smysl života: život nemá smysl!

Je jen Život. Přijde ráno, den, večer, noc a znovu ráno. Existuje planeta, lidé, flóra a fauna. Pracovní dny a svátky. Štěstí a potíže. A je tu Smrt. A přichází kdykoliv, v každém věku. Copak máte čas žít se sny druhých lidí, které vycházejí z myšlenek a společenských norem?

Žijte s radostí a nehledejte příčiny nemoci a smrti u příbuzných a umělců. Není nám dáno, abychom tomu porozuměli. Ale je nám dán Život. A ten je třeba prožít radostně. Bez zasahování do radosti druhých. A dokonce pomáhat.

Ale jestli se vám chce hledat smysl života, tak si uvědomte, že v tom to právě je: žít s radostí.

To vše neznamená, že by bylo špatné hledat a být hledačem. Ne. Pokud je to vaše radost, tak na vaše zdraví. Ale ti samí přátelé, příbuzní a cizinci, kteří když umírali, tak mi přiznali:

„Hledal jsem něco po celý život, dělal něco, běžel někam a nejdůležitější věc byla přímo před nosem. Moji milovaní lidé. A všechno, co jsem s nimi chtěla dělat, už nikdy neudělám.

Prosím vás, nezapomeňte: štěstí není ve vesnici nebo městě, není na horách nebo v rovinách, je to ve vaší hlavě! Žijte tak, jak chcete, a neporovnávejte své štěstí s ostatními.

Každopádně nikdo nepochopí vaše štěstí. Kdyby neexistovalo žádné hodnocení a srovnávání štěstí, náboženství a hodnot, nebyly by žádné války…