- onemocnění jater, žluči a sleziny;
- slezinný nádor;
- katarální onemocnění žaludku a dýchacích cest;
- žaludeční křeče;
- v případě žaludečního nebo střevního vředu;
- plicní onemocnění;
- nemoci krve a krev tvořícího systému;
- leukémie;
Pokud je konzumován profylakticky, vypijte každý den v roce pouze 1 šálek čaje. Pomáhá předcházet nachlazení, virovým a bakteriálním infekcím a je účinný i proti alergiím (jako je alergická rýma nebo také známá jako senná rýma).
Čistí krev a kůži. Pomáhá zbavit se ekzémů a bolestí hlavy. Současně předchází nebo předchází bolestem kloubů a revmatu.
Díky vysokému obsahu železa v kopřivovém čaji zvyšuje hladinu hemoglobinu v krvi, takže může být účinný v případě únavy, slabosti, vyčerpání.Inzerát
Podle Maria Treben se kopřiva musí vařit jen asi 30 sekund, ale v žádném případě by neměla být vařená. Rostlina si tak zachovává své cenné aktivní složky.
Zdroj:tiktok