• onemocnění jater, žluči a sleziny;
  • slezinný nádor;
  • katarální onemocnění žaludku a dýchacích cest;
  • žaludeční křeče;
  • v případě žaludečního nebo střevního vředu;
  • plicní onemocnění;
  • nemoci krve a krev tvořícího systému;
  • leukémie;

Pokud je konzumován profylakticky, vypijte každý den v roce pouze 1 šálek čaje. Pomáhá předcházet nachlazení, virovým a bakteriálním infekcím a je účinný i proti alergiím (jako je alergická rýma nebo také známá jako senná rýma).

Čistí krev a kůži. Pomáhá zbavit se ekzémů a bolestí hlavy. Současně předchází nebo předchází bolestem kloubů a revmatu.

Díky vysokému obsahu železa v kopřivovém čaji zvyšuje hladinu hemoglobinu v krvi, takže může být účinný v případě únavy, slabosti, vyčerpání.Inzerát

Podle Maria Treben se kopřiva musí vařit jen asi 30 sekund, ale v žádném případě by neměla být vařená. Rostlina si tak zachovává své cenné aktivní složky.

Zdroj:tiktok