Formu na pečení s průměrem 27 cm vymažeme a vysypeme moukou.

V misce smícháme prosátou mouku s kypřícím práškem . V jiné míse vyšleháme do nadýchané pěny celá vejce spolu s práškovým cukrem.

Potom do směsi přilijeme olej, přidáme kysanou smetanu, vanilku a kůru z citronu a promícháme . Postupně přisypáváme mouku s kypřícím práškem a jen zlehka promícháme. Snažíme se směs promísí, aby nebyl koláč tuhý.

Pokud je směs příliš hustá, přidáme trochu vody nebo mléka, abychom docílili lávovitú konzistenci. Směs by měla stékat z vařečky jako láva. Směs nalijeme na plech, který jsme zlehka vymazali olejem a vysypali hrubou moukou nebo strouhankou. Na povrch naskládáme očištěné a osušené jahody , případně jejich můžeme přidat rovnou do těsta, je to na vás.

Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupních asi půl hodinu, dokud se těsto nezačne zbarvovat do zlatohněda a je pevné na dotek. Necháme vychladnout.

Upečenou bublaninu posypeme práškovým cukrem.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

zdroj: youtube