postup:

Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Pak nakrájíme na nudličky – ochutíme solí, pepřem, přidáme olej a dobře promícháme. Maso necháme takto marinovat alespoň 1-2 hodiny, ideálně přes noc.

Na pánvi zahřejeme máslo / můžete použít samozřejmě olej. Zprudka osmažíme maso a následně přikryjeme pokličkou, aby pustilo šťávu.

Cibuli si zvlášť osmažíme na pánvi na troše oleje. Cibuli přidáme k masu a dále dusíme, přidáme i nakrájenou okurku a houby.

Následně podlijeme vývarem a přikryté dusíme doměkka. Pokud pracujete s drůbežím masem, bude hotové velmi rychle, příprava hověziny trvá nejdéle.

Když je maso měkké, přidáme protlak, hořčici, smetanu a dochutíme i troškou cukru. Můžeme ještě doladit trochou soli a pepřem.

Podle potřeby můžete omáčku ještě rozředit vývarem nebo ji nechat hustší. Podáváme s rýží, nebo jinou přílohou dle chuti.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

zdroj: tojenapad.sk