Vitamíny

Okurková kůra je bohatá na vitamíny C a A, stopové prvky (železo, hořčík atd.). Nadbytek vitamínů je však také škodlivý. Mohou se objevit kožní vyrážky, vředy, záněty.

Alergie

Zřídka existuje alergie na okurky, ale takových případů je stále dost. Obvykle k tomu dochází kvůli tomu, že producenti zpracovávají okurky se zvláštním složením, aby se kazily pomaleji. Často se jedná o alergeny na kasein a vosk. Pokuste se zeleninu důkladně umýt, a pokud pochopíte, že okurku nelze žádným způsobem umýt, dokud neprskne, je lepší kůži odříznout.

Trávení

Okurka se doporučuje pro správnou výživu. Ale vždy a pro každého je úspěšně stráven. Tato zelenina často způsobuje nadýmání a nadýmání. Pokud již existují problémy s trávicím traktem, je lepší odmítnout okurky.

Zdroj: podrobnosti.ua